Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A szklerózis multiplex immunmoduláns kezelésének jelentősége

Sok SM-es betegnél hosszú időn keresztül nem jelentkeznek tünetek. A kutatások azonban azt mutatják, hogy az SM látszólag inaktív fázisaiban is folyamatosan zajlik a központi idegrendszeri károsodás.

Egy jóváhagyott szklerózis multiplex kezelés nyújtja a legnagyobb esélyt az SM megfékezésére.

Az egyik, idegi károsodára irányuló kutatás azt mutatta, hogy kezelés nélkül jó eséllyel alakul ki tartós károsodás, már a betegség korai fázisában is.1 A kutatások arra is rámutattak, hogy a relapszusok kivédése jelentős a betegség lefolyása során. A Nemzeti Szklerózis Multiplex Társaság (NMSS) adatbázisa szerint a kezeletlen betegeknél előforduló relapszusokat követően az esetek 45%-ában nem állnak teljesen helyre a korábbi fizikai képességek.

A szklerózis multiplex kezelés jelentőségét nem szabad alábecsülni. Szerencsére számos lehetőség van az RRMS kezelésére. Az NMSS szerint a szklerózis multiplexes betegeknek a határozott diagnózis felállítását követően mihamarabb ajánlott mérlegelniük egy elfogadott SM kezelés elkezdését, ha betegségük aktív.3 Egy elfogadott kezelés elkezdésével – és fenntartásával – esélye van rá, hogy kézben tartsa a betegségét. Ha elkötelezi magát egy hosszútávú kezelés mellett, esélye van rá, hogy a lehető legteljesebb életet élje az SM mellett.